Ce mașini preferă clienții Mogo România

17.05.2023

Ce mașini preferă clienții Mogo România

Pentru că relația cu clienții noștri este importantă și dorim să le aflăm preferințele pentru a veni în întâmpinarea lor cu oferte avantajoase, am realizat un studiu pe baza portofoliului existent de clienți. Astfel, am analizat care sunt cele mai achiziționate mărci și modele de autovehicule, precum și distribuția pe vârste a clienților noștri și bugetul alocat pentru achiziția de autoturisme.

Criteriile după care se ghidează consumatorii sunt bugetul, vechimea vehiculului, numărul de kilometri, starea tehnică, costurile de întreținere și consumul de carburant. Mașinile care se pliază acestor criterii și care au fost preferate de clienții din toate categoriile de vârstă sunt Audi A4, Volkswagen Passat sau Golf și BMW seria 3.

„Datorită fiabilității, aceste mărci sunt foarte populare și foarte achiziționate, motiv pentru care există un număr mare de autoturisme în piață și o ofertă mai diversificată, cu prețuri de întreținere accesibile. Atât mecanicii, cât și piesele necesare pentru înlocuire, sunt mai ușor de găsit decât pentru alte mărci sau modele”, explică Liviu Nae, managerul parcului auto Mogo România.

Cei cu vârste cuprinse între 26-35 de ani reprezintă 29.6% din totalul clienților noștri. Majoritatea dintre aceștia preferă mărci precum Audi și Volkswagen, cu modelele A4 sau Passat, datorită fiabilității, dimensiunilor adecvate și confortului oferit. Costurile alocate de această categorie de vârstă se situează între 1.000 și 28.500 de euro.

Categoria de vârstă între 18-25 a alocat cel mai mare preț de achiziție, de 29.000 de euro. În plus față de modelele Audi A3 și Volkswagen Passat, aceștia au preferat și modelul BMW seria 3. De cealaltă parte, cel mai mic buget a fost alocat de cei peste 66 de ani, cu mașini având un cost cuprins între 1.420 și 11.438 euro. Mărcile pe care aceștia le-au preferat au fost Volkswagen Golf și Opel Astra.

Chiar dacă au existat clienți care au achiziționat mașini fabricate între 2006 și 2008, majoritatea au căutat mașini cu an de fabricație între 2009 și 2011, adaptate normelor europene Euro 5 și Euro 6. Astfel, acestea susțin eforturile de reducere a poluării din orașe prin limitarea cantității de substanțe toxice emise.

Majoritatea clienților noștri caută modele de mașini cu motoare care se aliniază normelor europene. În perioade în care producția de mașini noi este îngreunată, clienții pot achiziționa autovehicule la prețuri mai reduse, susținând totodată și economia circulară.

Dacă sunteți în căutarea unei mașini noi, însă nu dispuneți de fondurile necesare, puteți cumpăra o mașină în rate. Puteți aplica online, consultând calculatorul de credite și portalul auto pentru a alege opțiunea potrivită pentru dumneavoastră, sau ne puteți contacta pentru mai multe detalii.

De asemenea, în cazul în care întâmpinați dificultăți financiare, puteți accesa instrumentul de educație financiară pentru a vă evalua creditul actual sau potențialul de finanțare.

Articole similare

Seria CIV - ce este și unde se găsește

29.03.2024

De ce ai nevoie de cartea service a mașinii?

22.03.2024
mogo
mymogo

Înregistrează-te pe Portalul de Clienți MyMogo și câstigă

05.03.2024