Top 9 filme cu mașini de neratat

24.06.2024

Top 9 filme cu mașini de neratat

Pentru iubitorii de viteză și adrenalină, filmele cu mașini reprezintă o categorie specială a cinematografiei. De la curse limită, până la urmăriri palpitante, filmele cu mașini au ajuns rapid printre favoritele publicului, influențând atât percepția celor mici, cât și a adulților despre industria auto. În acest articol, vă prezentăm 10 filme cu mașini de neratat, titluri care au oferit experiențe de neuitat publicului la nivel mondial. Indiferent dacă ești un pasionat de mașini sau doar în căutarea unor filme pline de acțiune pentru o seară de weekend, această listă te va ține cu sufletul la gură de la început până la sfârșit.

Furios și iute

Furios și iute

Franciza „Furios și iute” a cucerit generații întregi de pasionați auto prin acțiunea intensă, cursele ilegale, furturi sau chiar sesiuni de spionaj care au lăsat privitorii cu sufletul la gură. După succesul cunoscut de primul film, „The Fast and the Furious” în 2001, producătorii au continuat să producă încă 9 filme, cel mai recent fiind„Fast X”, lansat în 2023. 

Bullitt

Bullitt

Bullitt este un film american de acțiune, lansat în anul 1968. Considerat un clasic al genului, acesta este renumit pentru una dintre cele mai memorabile scene de urmărire cu mașini din istoria cinematografiei. Filmul îl are în centrul atenției pe locotenentul Frank Bullitt (Steve McQueen), un detectiv de la poliția din San Francisco, însărcinat cu protejarea unui martor important pentru o comisie senatorială. Când martorul este ucis, Bullitt trebuie să găsească responsabilii și să descopere adevărul, înfruntând obstacole și pericole în acest proces.

Cea mai celebră parte a filmului este scena de urmărire prin străzile din San Francisco. Bullitt, la volanul unui Ford Mustang GT390 Fastback, urmărește un Dodge Charger condus de infractori. Această secvență s-a remarcat în special datorită realismului său și a cascadoriilor spectaculoase.

Mad Max: Drumul Furiei

Mad Max: Drumul Furiei

Mad Max: Drumul Furiei, este un film australian de acțiune, lansat în 2015, și considerat unul dintre cele mai bune filme ale industriei. Este o continuare a francizei Mad Max, lansată în 1980. Acțiunea are loc într-o lume post-apocaliptică, condusă de Walordul Immortan Joe, care controlează apa și resursele, făcând supraviețuirea o luptă. Acțiunea este centrată pe lupta dintre Joe și Furiosa împreună cu Max, precum și pericolele cu care aceștia se confruntă într-un deșert necruțător. Popularitatea filmului este dată de temele abordate, precum trădarea și libertatea, într-o lume lipsită de umanitate.

Mașini

Cars (Pixar)

Seria "Cars" este o franciză de animație creată de studiourile Pixar, axată pe aventurile mașinilor într-o lume destinată lor. Povestea principală îl are în centrul atenției pe Lightning McQueen, o mașină de curse ambițioasă, care dorește să devină campion. În primul film, "Cars" (2006), McQueen ajunge accidental într-un mic oraș numit Radiator Springs, unde învață lecții importante despre prietenie și respect de la locuitorii locali, inclusiv de la Sally Carrera și Mater. Filmele următoare, „Cars 2" (2011) și „Cars 3" (2017), continuă povestea celor trei prieteni, aducând în prim plan secvențe impresionante de spionaj, curse sau acțiune, și abordând subiecte precum prietenia, maturizarea și perseverența.

Drive

Drive

Drive este un thriller lansat în 2011, bazat pe romanul cu același nume scris de James Sallis. Filmul urmărește povestea unui șofer, interpretat de Ryan Gosling, care duce o viață dublă drept șofer pentru infractori în Los Angeles. El devine implicat într-o poveste de dragoste cu vecina sa, Irene, dar situația se complică atunci când soțul acesteia, un fost pușcăriaș, revine și atrage protagonistul într-un jaf care eșuează. Spre deosebire de alte filme din acest gen, Drive se distinge prin atmosfera creată, cu puține dialoguri și o coloană sonoră captivantă.

Transformers

Transformers

Transformers este o serie de filme de acțiune și science fiction bazată pe franciza de jucării și seriale animate japoneze și americane cu același nume. Regizate inițial de Michael Bay și produse de Steven Spielberg, filmele urmăresc lupta între Autoboți (roboți extratereștri binevoitori) și Decepticoni (roboți malefici) pentru controlul asupra Pământului și a altor resurse.  De la primul film din 2007, care introduce personajul principal Sam Witwicky și Autobotul Bumblebee, până la „The Last Knight" din 2017, care încheie saga originală, seria se distinge prin efecte vizuale spectaculoase, acțiune intensă și transformările impresionante ale roboților. 

Gone in 60 Seconds

Gone in 60 Seconds

Gone in 60 Seconds este un film de acțiune din 2000 regizat de Dominic Sena, o refacere a filmului cu același nume din 1974. Povestea urmărește un fost hoț de mașini, Randall "Memphis" Raines, forțat să se întoarcă la vechile obiceiuri pentru a-i salva viața fratelui său, Kip. Memphis trebuie să fure 50 de mașini într-o singură noapte pentru un traficant de droguri periculos, într-o cursă contracronometru plină de tensiune. Filmul se remarcă prin scenele pline de acțiune, reușind să surprindă suspansul unei misiuni care pare imposibilă.

Cursă mortală

Cursă mortală

Cursă mortală, sau Death Race este o serie de filme de acțiune și science-fiction care explorează o lume distopică în care închisorile organizează curse brutale între deținuți, cunoscute sub numele de „Death Race”. Primul film, apărut în 2008 îl are în centru pe Jensen Ames, un fost pilot condamnat injust pentru crimă, forțat să concureze pentru libertate într-un spectacol televizat popular. Cursele sunt pline de acțiune și pericole, reflectând o societate coruptă și brutală în care supraviețuirea depinde de abilitățile de curse și de instinctele de luptă ale participanților. Seria este continuată de „Death Race 2” din 2010 și „Death Race 3: Inferno” din 2013, care explorează evoluția acestei curse pentru supraviețuire.

Senna

Senna

Senna este un film documentar din 2010, care explorează viața și cariera legendarului pilot brazilian de Formula 1, Ayrton Senna. Filmul oferă o perspectivă asupra personalității pilotului și a impactului său în lumea motorsportului. Documentarul reflectă viața și cariera lui Senna, de la primele sale curse în Formula 1, până la momentele palpitante și victorii. Sunt prezentate rivalitățile cu ceilalți piloți, precum Alain Prost, și provocările pe care le-a întâmpinat în parcursul lui în sportul cu motor.

Filmele cu mașini au captivat publicul din întreaga lume prin acțiunea lor spectaculoasă și poveștile captivante pline de viteză, aventură și adrenalină. De la francize precum „Furios și iute” sau „Transformers”, până la capodopere cinematografice cum ar fi „Bullitt” sau „Mad Max: Drumul Furiei”, fiecare titlu aduce o perspectivă unică asupra pasiunii pentru mașini.

Pentru cei pasionați de aceste filme, care doresc să experimenteze arta condusului, achiziționarea unei mașini second hand poate fi o opțiune accesibilă. Există diverse opțiuni de finanțare, precum creditele auto în rate, care permit cumpărarea mașinilor fără constrângeri financiare.