Care sunt primele semne că mașina ta se uzează și trebuie înlocuită

28.03.2023

Care sunt primele semne că mașina ta se uzează și trebuie înlocuită

Motivele pentru care oamenii aleg să-și schimbe mașinile sunt variate, de la vechimea acesteia, până la dorința de avea modele mai noi, cu kilometri mai puțini, cu costuri de întreținere mai mici. Experții auto Mogo România explică care sunt semnele care arată că mașina ta se uzează, astfel încât să îți poți da seama când a venit momentul să o înlocuiești.

Tipul de combustibil, un factor important

În funcție de marcă, model, vârstă și tipul de combustibil, problemele care pot apărea sunt variate. La mașinile diesel, cele mai comune probleme apar pe partea de evacuare. Întrucât acestea sunt special concepute pentru drumuri lungi, condusul în aglomerația orașului poate genera probleme ale filtrului de particule și ale supapei EGR, două componente costisitoare.

La mașinile pe bază de benzină, cele mai frecvente probleme sunt legate de catalizatoare sau sondele de combustibil de amestec, din cauza uzurii vehiculului.

Vârsta și uzura mașinii

Cu cât vârsta autovehicului este mai înaintată, cu atât problemele care pot apărea sunt mai variate și mai costisitoare. Uzura autovehiculului duce la un consum crescut de combustibil, cât și la emiterea unui nivel ridicat de noxe, care poate face imposibilă obținerea certificatului ITP, fără de care mașina nu poate fi condusă.

Trebuie luat în vedere și faptul că, în momentul în care mașina trece pragul de 12 ani, repararea defecțiunilor nu mai este rentabilă, întrucât costurile sunt mult prea mari raportat la valoarea mașinii în piață.

Mogo, cel mai bun finanțator

Dacă constați că și mașina ta trebuie să fie înlocuită, însă nu dispui de fondurile necesare pentru achiziționarea unui nou autovehicul, noi îți venim în ajutor. Folosește calculatorul de credite sau contactează-ne pentru mai multe detalii despre ofertele noastre.