Black Friday: cum să alegeți cele mai bune oferte

14.11.2023

Black Friday: cum să alegeți cele mai bune oferte

Black Friday, cunoscut în română și sub numele de „Vinerea Neagră”, reprezintă unul dintre cele mai așteptate momente ale anului pentru mulți cumpărători. Această zi din luna noiembrie marchează momentul în care magazinele, atât cele fizice cât și online, pun la dispoziție o selecție de produse reduse, astfel încât o varietate mai mare de cumpărători să poată accesa rapid orice ofertă.

Cu toate că această perioadă reprezintă un prilej pentru accesarea ofertelor avantajoase, există o serie de elemente la care consumatorii trebuie să fie atenți înainte de achiziționarea bunurilor, pentru a se asigura că iau cele mai bune decizii de achiziție. În acest articol, am pregătit un ghid cu sfaturi pe care să le luați în considerare în preajma reducerilor de Black Friday.

Ce este Black Friday?

Black Friday este o zi de reduceri și oferte speciale care marchează începutul sezonului de cumpărături pentru Crăciun. Acest concept a apărut în America, fiind recunoscut drept ziua care precede sărbătoarea de Ziua Recunoștinței, datorită numărului crescut de cumpărături efectuate. Treptat, acest concept s-a extins la nivel global, devenind recunoscut pentru ofertele și reducerile oferite de comercianți. În România, conform statisticilor, industriile cu cele mai mari venituri de Black Friday sunt IT, Fashion, Casă și Grădină, urmate de industria Auto. 

Sfaturi pentru cumpărături eficiente

Deși cumpărăturile de Black Friday reprezintă momentul potrivit pentru a achiziționa produsele dorite la un preț redus, iată câteva sfaturi de care să țineți cont înainte de orice investiție:

  1. Creați o listă de cumpărături: pentru a evita cumpărăturile impulsive și pentru a vă asigura că achiziționați doar produsele de care aveți nevoie. 
  2. Stabiliți un buget: fără un buget clar definit, puteți fi tentați să achiziționați mai multe obiecte costisitoare. Un buget vă poate ajuta să controlați eficient cheltuielile și să realizați cumpărături chibzuite. 
  3. Căutați ofertele deja existente: pentru a vă asigura că beneficiați de reduceri substanțiale, verificați în prealabil prețurile obiectelor pe care doriți să le achiziționați și adăugați-le în lista de dorințe pentru a fi primi notificări la schimbarea prețurilor. De asemenea, verificați în paralel oferta mai multor comercianți, astfel încât să beneficiați de cel mai bun preț de achiziție din piață. 
  4. Verificați politica de returnare: înainte de a face o alegere, este important să verificați politica de returnare a magazinelor pentru a evita situațiile neplăcute în cazul în care achizițiile nu vă satisfac așteptările. 
  5. Informați-vă atent cu privire la obiectele pe care doriți să le cumpărați: înainte de a face o investiție, luați în calcul recenziile produselor, astfel încât să vă asigurați că produsul este de înaltă calitate.

Sfaturi pentru cumpărături eficiente Black Friday

Cum vă puteți proteja în timpul cumpărăturilor Black Friday

Deși puteți beneficia de reduceri majore, trebuie să aveți în vedere și faptul că poate exista o varietate de oferte înșelătoare. Pentru a vă proteja, puteți urma o serie de pași cheie:

  1. Asigurați-vă că achiziționați de la comercianți de încredere: este important să faceți cumpărături din magazine cunoscute, cu o reputație deja stabilită. Evitați magazinele care par apărute peste noapte, cu denumiri care denotă o activitate suspectă, verificați comerciantul și asigurați-vă că este înregistrat legal, pentru a ocoli potențialele neplăceri. De asemenea, puteți verifica prezența în Social Media a magazinului, precum și review-urile clienților existenți, care să vă ghideze în acest proces.
  2. Verificați securitatea site-ului: dacă optați pentru cumpărături și metode de plată online, asigurați-vă că site-ul pe care vă aflați este securizat, iar conexiunea acestuia la internet este una sigură. Pentru a verifica securitatea site-ului, puteți verifica URL-ul pentru a vă asigura că începe cu notația HTTPS și nu conține greșeli gramatica.e
  3. Utilizați metode de plată sigure: pentru variantele de plată online, utilizați opțiunile de plată securizate, care oferă o protecție crescută în cazul fraudelor. Pentru o protecție sporită, puteți utiliza carduri virtuale, sau carduri special destinate cumpărăturilor online, cu sume reduse depuse pe acestea.
  4. Păstrați confirmările de plată și facturile: este important să păstrați toate documentele transmise de comerciant pentru a vă proteja de situațiile în care comerciantul nu respectă termenii agreați.

Black Friday poate reprezenta o oportunitate potrivită de a achiziționa produsele de care aveți nevoie, fie că vorbim despre electrocasnice, îmbrăcăminte sau chiar și automobile. În cazul în care doriți să achiziționați o nouă mașină, este important să vă informați corect și să alegeți un vehicul potrivit nevoilor voastre.

Cu ajutorul Mogo, puteți achiziționa o mașină second-hand de la dealeri autorizați, de încredere, chiar în aceeași zi. Accesați site-ul nostru și verificați calculatorul de credite pentru a primi finanțare astăzi!